Kan lige så godt tjekke ind på plejehjemmet nu…

Ja – det er lidt sådan mine tanker kører rundt i hovedet på mig disse dage…

August sidste år – var jeg i Spanien med min søster, vågnede en morgen der nede og var svimmel, havde en voldsom hovedpine og var stiv og øm i nakken Jeg tænkte det var en kombination af ny madras og hovedpude og varmen. Men det fortsatte. Jeg opsøgte en norsk læge der –som var mere optaget af at jeg havde nogle meget store overarme så hans blodtryksmåler ikke passede til mig – i stedet for at høre hvad jeg fortalte ham og de symptomer der var:

1. Jeg har en forøget arvelighed for: Aneurismer og blodpropper – fra mor og far side.
2. Jeg har taget østradiol i mere end 10 år
3. Jeg har været under stress i meget lang tid
4. Mine smerter og min svimmelhed…
5. Han fandt en blodtryksmåler som passede til mine åbenbart kolossale gigantiske overarme og konstaterede et forhøjet blodtryk! - I efter tid – kan jeg selv jeg med min mangel på en læge uddannelse se at det der er en rød alarm i blodprop afdelingen…!

Jeg fik noget smertestillende – som jeg tog første nat – men stoppede da de var ret ubehagelige.

Kom hjem til Danmark og svimmelheden fortsatte… Jeg var vildt træt og svimmel – uanset om jeg lå ned eller stod op.

Lang historie kort… Jeg gik ind og ud af forskellige undersøgelser – og efter 3 måneder fik jeg den første ct-scan – som viste tegn på blodprop og aneurisme på min lille hjerne. Jeg blev sendt videre til en mr-scan, første tid ledig var 22 marts 2016… Heldigvis fik jeg lov at benytte fri sygehusvalg… Og fik en mr-scan i januar.

Denne scan blev sendt til Neuro-team på Rigshospitalet – som konstaterede ingen aneurisme (HURRA!!!!) men arvæv efter en blodprop på min lillehjerne. AHA! Troede jeg… derfor svimmel – men neurolog sagde at svimmelheden havde ikke noget med det at gøre… han affejede det mere til en psykologisk tilstand…
Min fast læge mente dog at det hang sammen. I februar 7 måneder efter at jeg over natten blev svimmel – fik jeg ENDELIG blodfortyndede samt blodtryks medicin. Og den 24. juni, over 10 måneder senere kom jeg endelig ind til Apopleksi klinikken… Hvor jeg får at vide at det ser ud til at der er 2 blodpropper – en i lille hjernen og en på hjernestammen! Hvilket giver meget mere mening i forhold til svimmelheden…

Jeg får at vide at hvis jeg havde kommet ind til dem i august, for 10 måneder siden – ville en stor undersøgelse af mig have været sat i gang. Måske havde man kunnet hjælpe mig – til det bedre… måske ikke. Den mulighed fik jeg ikke i det sundheds system jeg troede var så solidt i det land jeg betaler min skat til…

Nu skal jeg til ny ct-scan – for at lokalisere skaden. Nu ved det hvad de leder efter… Og nu skal mit hjerte også tjekkes – hvilket er standard procedure – havde man indlagt mig da jeg først kontaktede lægen… Jeg vil ikke sige den i Spanien – da han var alt for optaget af mine fede – gigantiske enorme overarme.

Sådan som det er nu – min træthed kan måske blive mindre – men min svimmelhed er her for at blive… Den hænger sammen med at min hjerne åbenbart bruger 20% ekstra energi på at styre bevæge centret i lillehjernen og når jeg så også koncentrerer mig om f.eks. at arbejde – så bliver hjernen træt og jeg svimmel. Eller jeg læser en bog – eller jeg skriver på pc’en, går en tur, tager en tur i Fields, Biografen, til en fest, laver mad, vasker tøj, støvsuger, er mig….

Svimmelhed er min hverdag nu, og den skal jeg så få til at fungere – dette kunne været løst for længe siden – måske reduceret svimmelheden. Havde man taget fokus fra mine gigantiske fede og enorme overarme! Og havde man så i stedet for lyttet til hvad jeg sagde:
1. Jeg har en forøget arvelighed for: Aneurismer og blodpropper – fra mor og far side.
2. Jeg har taget østradiol i mere end 10 år
3. Jeg har været under stress i meget lang tid
4. Mine smerter og min svimmelhed…

Jeg sidder her lige nu – og er en slag patient – jeg bliver åbenbart nu behandlet som en – efter 10 måneder!! Min fremtid – er ikke den jeg havde planlagt… Et liv i København – med mit elskede tebico job, min blog, mine bøger jeg skulle udgive, jeg skulle leve – sprudle, inspirere, have et LIV!

Nu, vågner jeg og konstaterer at jeg overlevede natten… står op – laver kaffe – går med B&B, sover, føler mig som den mest dovne person i hele verden, måske vasker jeg tøj, måske hænger jeg det op, græder fordi jeg føler mig som det mest dovne menneske i verden, siger hej til min eneste ene som kommer hjem fra arbejde, vi går en lille tur med B&B, jeg laver måske aftensmad, falder i søvn på sofaen, står op og går i seng og føler mig som en 90 åring der ligeså godt kan tjekke ind på plejehjemmet her ved siden af…

Så note to myself:

Kan lige så godt tjekke ind på plejehjemmet nu

Lav øvelser som gør min overarme mindre så jeg kan få målt mit blodtryk mindst en gang om året – hvilket min læge burde have gjort i de sidste 10 år jeg har spist hormon medicin!

Så fuck dig du danske sundhedsvæsen!

No Comments Yet.

Leave a comment

You must be Logged in to post a comment.

All original content on these pages is fingerprinted and certified by Digiprove